La Maison du Gourmet

Преди да започна, искам просто да предупредя, че следва едно изцяло субективно мнение, с което сигурно мнозина няма да се съгласят, но името и хвалбите от списание Бакхус (награда за дебют за 2007 година) и представянето в Капитал лайт неотдавна подвеждат и нямат нищо общо с действителността. А претенциите са големи, но реалностите съвсем други. Ето неласкавите впечатления.
Обстановка: Грозна селска къща, с някаква смесица от дървен скосен таван и каменен под, направо върху който са ресторантските столове и маси. Нито има уют, нито атмосфера, а най-малко съответства на изискано заведение с подвеждащото си име. И масите са доста близко разположени, вследствие на което е толкова шумно, че не се чува изобщо.
Храна и напитки: Менюто е кратко (дори прекалено; свинско, например, изобщо не фигурира), храната не е нищо изключително, а до френската кухня е също толкова далече, колкото е и село Драгалевци до Франция. В напитките също имаше пропуски, а вместо чаши, посетителят има удоволствието да ползва пашабахче за 70 ст. Вината са френски, но в замяна на това от оня вид, който никой уважаващ себе си французин няма и да погледне, а има опасност и това, което си избереш да го няма.
Салата от скариди и авокадо в сметанов сос, върху рукола. Много неподходяща комбинация и се е получила малко тежка салата.
Терин от гъши дроб със затоплен черен хляб с канела – беше поднесен ледено студен и труден за мазане, а за хляба пише, че се приготвя в ресторанта, но не пишеше, че това е направено миналата седмица.
Средиземноморска сепия с карамелизирана ябълка (нямаше такава) със сос “Анкар” и басмати ориз – не беше лошо, но то какво да й сбъркаш на хубавата риба с портокалов сос.
Обслужване: Не мисля, че е нормално обслужването да се повери на малолетната дъщеря на собствениците (и да не е дъщеря, със сигурност беше дете). Направо е недопустимо и повече няма какво да говорим за обслужване.
Акцент: Предполага се това да е френската кухня, но не би било препоръчително за никой да си съставя мнение за нея точно по тези образци. Истината е, че няма нищо общо.
Недостатъци: Много са, както и претенциите на това място, които преполагам са довели до незаслужено високите цени (вечеря за двама, включваща салата, основно и десерт с вино от 45 лв. се образува една цифра от 130 лв.). Шумно, студено, неуютно, бавно обслужване и не на последно място скъпо.
Моята оценка: Посредствено място с големи претенции. Потресаващо заведение, за което няма едно хубаво нещо, което да може да се каже.
Съжалявам, но това е впечатлението, което остави.
Advertisements
Published in: on Sunday, 9, March, 2008 at 23:26  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://sybarites.wordpress.com/2008/03/09/la-maison-du-gourmet/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: