“Винобар”

Обстановка: Много добро съчетание на минимализъм, изисканост и уют. Състои се от две малки зали, в които масите са много близко разположени, но красиво подредени и с вкус. Стилът е различен – в първата масите са подредени една след друга, като в парижко кафене и има много вино по стените, а във втората присъства романтиката на свещи, огледала, тапети в бордо, кристален полилей и стара мозайка.
От едната зала се преминава в другата отново през малко коридорче, където е разположена кухнята – ето това според мен трябва да е най-малката кухня в историята. Там готвачът не се налага да прави никакви излишни стъпки и движения, просто защото няма възможност за това и всичко е “на една ръка разстояние”. Емблематична е тази кухня. Един готвач, две ръце и цяло едно оборудване, прибори, съдове около него. Освен това не мога да пропусна и най-малкия умивалник в историята – точно една педя :).
Храна и напитки: Определящо и водещо тук са вината, които са разпределени в няколко категории, много са, и има добро съотношение цена/качество. Единствен недостатък – само по една бройка от тях :). Менюто е кратко и ястията са стандартни (телешки стек, свинско бонфиле, патешко филе в мед и пармиджано), но много добре приготвени, както и красиво аранжирани и поднесени изискано. Чашите за вино също са красиви и могат да се видят подредени в шкаф до масата.

Обслужване: Много добро, внимателни и загрижени са, въпреки претенциите на някои клиенти, решили да изпият бутилката вино, намираща се точно на най-недостъпното място.

Акцент: Предполагам, че ограничаващите обстоятелства откъм пространство и обем са насочили собствениците към използването на минимализма като свое предимство и са създали неповторима атмосфера от малки неща.
Недостатъци: За съжаление няма как да не се отчете и негативното въздействие на липсата на пространство, което се отразява при наличето на по-шумни компании. А така също и миризмата на кухня не е избегната.
Моята оценка:
Advertisements
Published in: on Sunday, 20, January, 2008 at 16:16  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://sybarites.wordpress.com/2008/01/20/%d0%92%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b1%d0%b0%d1%80/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: