Ресторант Хемингуей, Пловдив

Обстановка: Ресторантът се състои от три зали – основна, лоби бар и малка еркерна част, отделена от долната част само с плътни кафяви ресни. В основната зала е пресъздадена атмосферата от живота на американския писател, характеризираща се с типичните за времето тапицирани дървени пейки, които тук са умело съчетани с подходящи аксесоари като голям тъмнокафяв абажур над някои маси, както и навсякъде по тавана и част от стените изписани с подписа на Хемингуей на бял фон, подобно на автограф върху негово произведение.

 

 

В унисон с романтичната обстановка е пианото в дъното до бара, както и малките лампи, разположени красиво върху масите до прозорците. Хубав елемент също е присъствието на различни вина навсякъде – по шкафовете за вино, в импровизираните библиотеки с книги на Хемингуей, на поставки по стените и това създава допълнително настроение и собствен дух.

Храна и напитки: Менюто е стегнато и изискано с някои интересни предложения като френската селска торта, която е уникална и много различна от стандартните десерти, предлагани навсякъде. Чашите са хубави, красиви са съдовете и приборите, а винената листа е много добре балансирана.

Маринован октопод на скара:


И френската селска торта с “нарисуваната” виличка:

Обслужване: Много добро, учтиви са и незабележими сервитьорите, при това има и известен финес, въпреки факта, че ресторантът работи само с резервации и е пълен.

Акцент: Това е автографът на писателя, “поставен” навсякъде дори и избродиран върху белите кърпи за хранене, красиво прибрани в кръгче от сплетени естествени дървесни клонки. Истински впечатляващ и запомнящ се детайл.

Недостатъци: Малко е шумно и плочките по пода не са най-доброто решение. Масите също са доста близко разположени.

Моята оценка:

Advertisements
Published in: on Thursday, 4, October, 2007 at 22:20  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://sybarites.wordpress.com/2007/10/04/%d0%a0%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b0%d0%bd%d1%82-%d0%a5%d0%b5%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%b3%d1%83%d0%b5%d0%b9-%d0%9f%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b4%d0%b8%d0%b2/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 CommentsLeave a comment

  1. Разскошен ресторант..

  2. Да, наистина може да се каже, че си струва да се посети.
    Споделям напълно.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: