Егур

Ето, че се появи още един арменски ресторант в София от станалата вече верига такива (щом са повече от един, нали) “Ела, ела”. Началото беше поставено с “Егур, егур” на ул.Шейново, после на ул.Добруджа (“Егур, егур” 2) и сега

  2007-05-21-045res.jpg     2007-05-21-038res.jpg

третият, който се различава от останалите основно по две неща – намира се в хотел (“Арт”) и името вече се състои само от една покана “Егур”. 

Собствениците трябва да са същите, но тук се наблюдават някои различия и определено по-високо ниво. Интериорът също се отличава с повече изисканост и стилни елементи, както и посудата, приборите и чашите са по-фини. Има хубава светлина, красиви свещи на всяка маса и дълги, тежки пердета, като всичко това създава някаква камерност и топлота в цялото обзавеждане.

 2007-05-21-033res.jpg      2007-05-21-051res.jpg

И виненият шкаф:

 2007-05-21-031.jpg

В обслужването не се наблюдава промяна и се характеризира с ненатрапващото се услужливо внимание. Още малко за обстановката. Преди на това място се помещаваше Арт-ресторантът, който се отличаваше с това, че си беше хотелски ресторант, т.е. задължителен и съобразен с категорията на хотела, без да има своята индивидуалност и стил. Както се наблюдава и по други места – хотелските ресторанти (с някои изключения като Радисън, когато все още имаше ресторант, Кемпински и др.) не са нищо друго освен необходимата и задължителна, обособена като ресторант, хранителна част на самия хотел.

“Егур” е поредното изключение, отличаващо се с характерната арменска кухня, както и с подобрения в цялостната обстановка, представянето и оформянето на ястията. Има какво да се пожелае в подбора на напитки, винената листа е все още несъответстваща на нивото, но като цяло се е получило по-доброто представяне на “Егур” в София.

Замислям се, ако собствениците продължат да съкращават името (съответно поканата “Ела”) в следващите си ресторанти – какво ли ще се получи; навярно без да има отправена покана в наименованието клиентът ще остава все по-доволен и естествено ще се връща там отново и отново.

  

Advertisements
Published in: on Friday, 7, September, 2007 at 22:09  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://sybarites.wordpress.com/2007/09/07/%d0%95%d0%b3%d1%83%d1%80/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: