Chef’s restaurant Elea

Обстановка:  Разчупена – усещане, създадено от различната мебелировка на заведението. Редуват се кожени столове с високи облегалки, както и по-ниски тапицирани сепарета, а също и столове, обвити в калъфи. Цветовете са нежни бежови и тъмнокафяви. Интересен елемент са тънките и плоски облицовъчни камъни на някои места около прозорците и на една друга извита стена. В съчетание с тях са и три красиви лампиона, поставени върху старинни високи скринове. Има и пиано в единия ъгъл до красиво подредената стена с винени бутилки. Като цяло обстановката е доста романтично съчетание на старинни елементи със съвременен дизайн, без да има преобладаващи такива.

Храна и напитки: Менюто не е голямо и основно се състои от изискани гръцки ястия и средиземноморска кухня.  Ястията са поднесени в много красиви съдове и са наистина майсторски приготвени, както на външен вид, така и на вкус. Богата винена листа от български и вносни вина.

Обслужване: Доста добро и професионално. Има го естествено и приятният жест още при сядането да се поднесат хлебчета и маслинена паста, както и да ти налеят минерална вода.

Детайл: Тук те са няколко, но мисля, че най-запомнящ се е този интересен и рошав мокет на входа на безистена, а и на входа на самия ресторант, който е разположен не само на пода, ами по стената и на тавана. Интересно решение. Може би трябва да се отдели и тази доста различна мебелировка в целия ресторант.

Недостатъци: Няма как да не спомена, че чашите са малко семпли на фона на красивите съдове и прибори. А още – има малък избор на изискани напитки.

Моята оценка: star-clipart-3sgif.jpg

И по-подробно тук.

Advertisements
Published in: on Sunday, 1, April, 2007 at 21:26  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://sybarites.wordpress.com/2007/04/01/chefs-restaurant-elea/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: